Skötselråd för dina nya jeans - Jeansbolaget Sverige
Jeansbolaget
F�lj oss p� Instagram F�lj oss p� Facebook
Var social. Följ oss för nyheter och inspiration.
Skötselråd
Skötselråd
Skötselråd
Skötselråd
previous arrow
next arrow

Skötselråd

Se till att dina favoritjeans håller länge genom att följa våra tvätt- och skötselråd. Speciellt viktigt är det när du investerat i raw denim. Vår butikspersonal hjälper gärna till om du har fler frågor och funderingar.

TVÄTTA LÄTT OCH RÄTT

Om du någon gång googlat på ”tvättråd för jeans” så vet du att det finns nästan lika många tvättråd som jeansbärare. Det kan verka förvirrande, men följande råd funkar i alla lägen:

1.) Undvik att tvätta.
2.) När du tvättar - kör max 30 grader.
3.) Tvätta byxorna ut och in.
4.) Använd aldrig torktumlare.
5.) Häng upp till dropptork, men vrid tillbaka så rätsidan är utåt.

Jeansen slits snyggare och behåller sin färg ju längre tid man väntar med att tvätta dem. Häng ut dem på vädring och försök att punktmarkera de fläckar som uppstår.

RÅ DENIM - SÅ FUNKAR DET

Idén med raw denim är att varje par jeans ska bli helt unika. Raw denim finns i olika färger och vikter men är i övrigt helt obehandlat. Tyget har alltså inte genomgått någon förtvätt eller patinering. I samma stund som du drar på dig ett par nya råa jeans kommer de att börja formas efter dig. Slitningar och färgskiftningar uppstår efter hur du rör dig, hur du sitter och vad du har i fickorna. För att få en genuin look ska du inte tvätta byxorna under de första sex månaderna. Då är jobbet ogjort och jeansen får en trist glanslös yta. Men vårda dem ömt och chansen är stor att du aldrig kommer vilja ha några andra byxor.

Ta ett bad för bästa passform

Ett knep för att få den perfekta passformen är att bada med jeansen på. Det är sant. Tappa upp ljummet vatten i badkaret och hoppa ner en stund. Det går att ha i lite tvål eller såpa om du vill passa på att tvätta jeansen. Behåll sedan byxorna på och låt dem självtorka medan du pysslar med annat. Om du inte står ut med den omkramande känslan kan du hänga upp dem på dropptork. Tvättar du jeansen enbart på det här sättet kommer de sitta som en smäck. Och så är det ju kul också.

Skötselråd